Το φαρμακείο ξεκίνησε και εξακολουθεί να βρίσκεται στην οδό Μαρμαρά 44 στην Καλαμαριά, διατηρώντας τον φιλικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα του.

Η φαρμακοποιός κυρία Μαρία Μυρωνίδου, νέα, πρόσχαρη, πάντα με το χαμόγελο και με πολύ χιούμορ, μας εξομολογείται:
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιλήφθηκα ότι θα ταίριαζε πολύ στο χαρακτήρα μου να ασχοληθώ μ’ ένα επάγγελμα ανθρωποκεντρικό, όπως αυτό του φαρμακοποιού. Έτσι μετά τις σπουδές μου στη Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, άνοιξα το φαρμακείο μου το 1996 στην Καλαμαριά, που είναι και ο τόπος καταγωγής μου και από σύμπτωση σε πολύ κοντινή απόσταση από το πατρικό μου σπίτι.

Το φαρμακείο

Ο χώρος που μας φιλοξενεί είναι γύρω στα 80τ.μ. και με κατάλληλη αρχιτεκτονική διάταξη ώστε να μας επιτρέπει εκτός από την εκτέλεση των συνταγών, την πώληση προϊόντων ομορφιάς, συμπληρωμάτων διατροφής, ειδών βρεφοανάπτυξης, ορθοπεδικών, οδοντιατρικών, οπτικών πρεσβυωπίας, προϊόντων φυτοθεραπείας και ομοιοπαθητικών.

Στο φαρμακείο υπάρχει αποθήκη, εργαστήριο και ένα μικρό γραφείο.

Πιστοί πελάτες.

Οι πελάτες μου, τονίζει η κα Μυρωνίδου, ήταν στην αρχή, όπως σε όλα τα φαρμακεία, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, συνταξιούχοι, μητέρες με μικρά παιδιά, κοινό από τη γειτονιά. Σε πολύ σύντομο όμως χρονικό διάστημα, η επάρκεια, η μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε συνδυασμό με την υψηλή παροχή συμβουλών υγείας και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον πελάτη, μας έδωσε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε πελάτες και από άλλες περιοχές, κυρίως πολλές νέες γυναίκες αλλά και περαστικούς που εξυπηρετήθηκαν σωστά και άρχισαν να μας προτιμούν. Έτσι κτίσαμε μια πιστή και σχεδόν μόνιμη πελατεία».

Εκπαίδευση.

Πιστεύουμε στην “διά βίου εκπαίδευση” και γι αυτό το λόγο παρακολουθούμε συστηματικά σεμινάρια για φάρμακα και άλλα προϊόντα ή σεμινάρια τεχνικών πωλήσεων και επικοινωνίας με τον πελάτη.
Μαζί μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, προχωρώντας μαζί στην ίδια κατεύθυνση, παρόλο που συνεχώς χρειάζεται προσαρμογή στις εξελίξεις της αγοράς και σε αυτές των πελατών μας».

 

Στόχος ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και ανθρώπινης σχέσης.

Η φαρμακοποιός κα Μυρωνίδου τονίζει :

Προσπαθώ να δουλεύω τον περισσότερο καιρό μπροστά από τον πάγκο για τα φάρμακα, αλλά ακόμη και αυτοί που δεν θα εξυπηρετηθούν από μένα, με περιμένουν για την επιβεβαίωση ή συμπλήρωση των προτάσεων της υπαλλήλου ή της αισθητικού.
Θα μπορούσα να ισχυρισθώ ότι πολλοί με θεωρούν χωρίς υπερβολή τον προσωπικό τους σύμβουλο σε θέματα υγείας και ομορφιάς.
Αντλώ χαρά από την επικοινωνία με τους πελάτες μου! Έχω εξασκηθεί να θυμάμαι τα ονόματά τους και το ιστορικό τους.
Όλα αυτά βέβαια κερδήθηκαν όχι μόνο με το χαμόγελο και την ευχάριστη ανθρώπινη προσέγγιση, αλλά και με μια βαθιά και σοβαρή επιστημονική γνώση στις βασικές αρχές του επαγγέλματός μας, σε θέματα πρόληψης υγείας και σωστής λήψης των φαρμάκων».

Μια μικρή ομάδα αλλά αποτελεσματική .

Σήμερα στο φαρμακείο εργάζονται η φαρμακοποιός και η βοηθός της, Βάσω Ξέρα και οι δύο τους μαζί μοιράζονται τις αρμοδιότητες της επιχείρησης. Κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουν τη βοήθεια μιας αισθητικού από τις γνωστές εταιρείες του χώρου για προώθηση των προϊόντων της.

Η Μαρία και η Βάσω είναι μαζί αρκετά χρόνια και αποτελούν μια “πολύ καλή ομάδα” και οι δύο μαζί τονίζουν ότι “ από την αρχή της συνεργασίας μας, καταγράψαμε τις ανάγκες της επιχείρησης, καθορίσαμε τους στόχους της, και συμφωνήσαμε σε μια μέθοδο εργασίας αποτελεσματική, στηριζόμενες σε ένα αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης”.

Στο χώρο μας βέβαια δεν υπάρχει αυστηρός καταμερισμός αρμοδιοτήτων. Η Βάσω διεκπεραιώνει μεθοδικά υποστηρικτικές εργασίες, ανταποκρίνεται όμως με επιτυχία και στις πωλήσεις καλλυντικών ή άλλων προϊόντων. Από τις πρώτες ακόμη μέρες της παρουσίας της στο φαρμακείο αντιλήφθηκε ότι η φιλική συμπεριφορά και η ανθρώπινη προσέγγιση προς τον πελάτη, είναι οι βασικές αρχές λειτουργίας του φαρμακείου μας και έτσι τις εφαρμόζει με σεβασμό.

Η επιχειρηματικότητα

«Στο χώρο μας γίνεται αυστηρή επιλογή παραφαρμακευτικών προϊόντων από αξιόπιστους προμηθευτές και επιλέγουμε προϊόντα που εμπιστευόμαστε και όχι απαραίτητα σύμφωνα με τις προσταγές των διαφημίσεων. Παράλληλα παρακολουθούμε τις κατά εποχή διαφημίσεις για να είμαστε προετοιμασμένες στο τι μπορεί να ζητηθεί.

Προσπαθούμε να αξιολογούμε τα προϊόντα μας, ώστε να ανταποκρινόμαστε στη ζήτηση της πελατείας μας .
Φροντίζουμε τα ράφια μας να είναι επιμελημένα και να ανεφοδιάζονται άμεσα, ώστε να υπάρχει πάντα επάρκεια προϊόντων και να μην υπάρχει στο ράφι κανένα προϊόν ακατάλληλο προς πώληση.

Ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες της, φροντίζουμε να επικοινωνούμε στους πελάτες μας την προσφορά των αντίστοιχων προϊόντων, συνήθως με μηνύματα αναρτημένα στο χώρο μας, που εμείς αυτοσχέδια φτιάχνουμε αλλά και μέσω της νέας μας ιστοσελίδας www.farmakeio-kalamaria.gr.

Επίσης, στο φαρμακείο , μας υπάρχουν πάντα προβολές εποχιακών προϊόντων, ομαδοποιημένων κατά κατηγορίες, π.χ. αντηλιακά, συμπληρώματα διατροφής, για αδυνάτισμα κ.λπ.
Φροντίζουμε ιδιαίτερα την κάθε αγορά, ακόμη και αυτήν από επώνυμη ζήτηση του πελάτη, να τη συνοδεύει πάντα μια αξιόπιστη συμβουλή.

Σχέση εμπιστοσύνης του φαρμακείου μας με τους πελάτες μας».

Σε μια εποχή που οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους σ’ αυτόν του παρόχου φροντίδας υγείας στους ασθενείς – πελάτες τους, εμείς φροντίζουμε να κτίζουμε καθημερινά σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και αυτό αποτελεί και το δυνατό μας σημείο!

Το δυνατό σημείο.

Η επιτυχία του φαρμακείου έχει προκύψει καθαρά από αυτή τη μικρή ανθρώπινη ομάδα. Κανένας, ακόμη και αυτός που θα μπει για πρώτη φορά στο φαρμακείο, δεν πρόκειται να τύχει απρόσωπης εξυπηρέτησης. Η φιλική συμπεριφορά, η ανθρώπινη προσέγγιση σε κάθε πρόβλημα, η ποιότητα των επιστημονικών συμβουλών σε θέματα υγείας αλλά και ευεξίας – ομορφιάς, κερδίζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη των πελατών του και κτίζουν την μακρόχρονη σχέση φαρμακείου – πελάτη.

Θα τολμούσαμε να πούμε ότι στο φαρμακείο αυτό δεν έρχονται μόνο για να αγοράσουν προϊόντα, αλλά κυρίως για να βρουν λύση σε κάποιο πρόβλημα που τους απασχολεί.

Σκοπός μας οι συμβουλές – λύσεις

Συχνά και χωρίς ίχνος δυσφορίας εξυπηρετούμε πελάτες «που ενώ έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν από άλλο φαρμακείο σε εφημερία ή και από κατάστημα άλλου χώρου, και «καταφεύγουν» στο φαρμακείο μας για να πάρουν συμβουλές σχετικά με τη σωστή χρήση του, τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν, τις τυχόν παρενέργειες κ.λπ.

 

Close